Nedläggningen av Trolle Ljungby har överklagats

Beslutet att lägga ner Trolle Ljungby skola har överklagats. Av tre personer, varav en representerar IOGT-NTO och en Tosteberga byalag.
Kristianstad • Publicerad 9 april 2009

Den privatperson som överklagat beslutet, en förälder, anser att kommunen haft ett felaktigt ekonomiskt underlag för beslutet, samt att man varken följer barnkonventionen eller sitt eget reglemente om ett kommunövergripande synsätt. Enligt barnkonventionen ska barnens bästa sättas i första rummet.

– Det har kommunen brustit i då barnkonsekvensanalys saknas, skriver han.

Byalaget menar att arbetet med landsbygdsutveckling helt spolieras av beslutet. Man anser att skolan bör få vara kvar åtminstone ett år till, tills det är möjligt att starta friskola i lokalerna. Även byalaget anser att beslutet är fattat på felaktiga ekonomiska grunder. Det gör också IOGT-NTO som dessutom anser att omröstningen i barn- och utbildningsnämnden, där sju ledamöter la ner sina röster inte var demokratisk. Alla tre begär att nedläggningsbeslutet ska ogiltigförklaras.

Åsa Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.