Nissan saknar återförsäljare

Sedan en dryg månad saknar bilföretaget Nissan en återförsäljare i Kristianstad. – Vi letar efter en ny, men vill inte ha någon lycksökare. Vi söker en långsiktigt bra lösning, säger svenska Nissans försäljningsdirektör Lars-Göran Öberg.
Kristianstad • Publicerad 4 juli 2002

Av Clifford Johansen 044-18 56 40 Offensiv som tidigare sålde Nissan i Kristianstad och Karlskrona har valt att dra sig tillbaka från dessa marknader, och bara satsa på hemmamarknaden i Karlshamn. Offensivs fastighet har sålts till grannen Stjärnhuset, som även tagit över servicen av Nissan. – Men vi har inga planer på att ta över försäljningen av nya Nissan, säger Stjärnhusets vd Lennart Ohlsson. Däremot medger han att de skaffat fastigheten för en framtida utökning. Men vad denna ska bestå i vill han inte uppge: – Det är ingenting som är klart än. Nissans svenska generalagentur, som drivs av det japanska handelshuset Marubeni, känner väl till problemet med avsaknaden av en representant i Kristianstad. – Men servicen har det aldrig varit något avbrott med, därför är det ingen av våra kunder som hamnar i kläm, förklarar Lars-Göran Öberg. Han anser också att det är viktigare att det blir en bra återförsäljare än en snabb lösning. Generalagenturen säger sig ha pratat med några intressenter i Kristianstad, men att några lösningar fortfarande inte är på gång. – Men det är inte säkert att det måste vara en etablerad bilhandlare som tar över. Det kanske kan vara något annat etablerat företag i trakten som vill byta verksamhet. Nissan har inte satt någon tidsgräns till när en återförsäljare ska utses. Bilmärket säljer årligen omkring 7500 modeller i Sverige. I Kristianstad bedöms marknaden uppgå till 75 nya bilar per år. clifford.johansen@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.