Annons

Nolatos förlust 120 miljoner första halvåret

Nolatokoncernen känner i allra högsta grad av den kraftiga turbulensen på den globala marknaden för mobiltelefoner. Koncernens rapport för första halvåret visar på en förlust på 102 miljoner kronor, exklusive jämförelsestörande poster. Det kan jämföras med en vinst på 155 miljoner kronor för motsvarande period i fjol.
Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2001

Nolato lämnar ingen prognos för helåret 2001 på grund av den osäkra och turbulenta situationen som råder på telekommarknaden.

Inklusive jämförelsestörande poster blev förlusten 192 miljoner kronor, jämfört med en vinst på 180 miljoner kronor. Omsättningen föll med 25 procent jämfört med första halvåret i fjol och uppgick under perioden till 1234 miljoner kronor. Positivt i halvårsrapporten är Region Europa inom affärsområdet Mobile Communication förbättrade resultatet med 52 miljoner kronor under andra kvartalet jämfört med första kvartalet.

Annons

Däremot fortsätter verksamheten i USA att redovisa ett kraftigt negativt rörelseresultat. Det var under maj och juni som resultatet för hela affärsområdet förbättrades. Orsaken till detta är de kraftfulla omstruktureringsåtgärderna och kostnadssänkningar.

Totalt har 900 personer fått sluta sedan hösten 2000. Verksamheterna Mobitec i Lomma och Nolato Texas i USA har lagts ned.

Nolato arbetar inom mobiltelefonmarknaden med kraftfulla marknadssatsningar för att bredda kundbasen. Samtidigt satsar koncernen på att öka affärerna med de prioriterade kunderna.

Nolato har på mobiltelefonisidan under andra kvartalet startat en begränsad produktion i Beijing, Kina.

eje.johansson

@kristianstadsbladet.se

Av Eje Johansson 044-185555
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons