NTF kämpar för bälte

På väg att rädda liv tänker brandmännen inte alltid så mycket på den egna säkerheten. Men det tänker NTF i Skåne ändra på.
Kristianstad • Publicerad 5 november 2001

I helgen fick räddningstjänst, polis och ambulansförare ta del av NTF Skånes yrkesförarråds kampanj, som går ut på att få fler yrkesförare att använda bilbälte. Kampanjen leds av Rolf Andersson som själv varit yrkesförare i 35 år. Med en uppställd lastbilshytt simuleras en situation där lastbilen välter över på sidan. Något som ger många en tankeställare. Räddningstjänsten, som ofta är på väg för att rädda andras liv, har inte alltid varit så noga med det egna bilbältet berättar brandman Anders Rantatalo. – Det är ju bråttom ut och då tänker man inte alltid på att använda bilbälte, men det här ger verkligen en tankeställare, inte minst om vad som händer med alla grejor som ligger löst i bilen, om det skulle inträffa en krock. Man tänker alltid på tredje persons säkerhet, men det är hög tid att vi börjar tänka på vår egen säkerhet också, säger han. carina.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Carina Nilsson 044-18 55 81
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.