GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu blir Skånetrafiken glesare – men satsar på badbussar

Ny tidtabell, men samma uppmaning: Res bara om du måste. Det gäller även för de nya tider som gäller från och med söndag 13 juni.
I fjol sattes extrabussar in till bland annat stranden i Åhus. Det kan hända i år igen, enligt Skånetrafiken.
I fjol sattes extrabussar in till bland annat stranden i Åhus. Det kan hända i år igen, enligt Skånetrafiken.
Foto: jens christian

Eftersom inte lika många reser på sommaren har Skånetrafiken i många år anpassat sommartidtabellen, och glesat ut trafiken något. Det gäller även i viss pendlingstrafik. Så för att vara helt säker på när din resa går framöver, uppmanar Skånetrafiken dig att använda appen eller deras hemsida Skanetrafiken.se. Där kan du se hur dina restider påverkas.

– Jag noterar att tidtabellen är lika kass som den vanliga för oss ute i byarna. Under fem timmar mellan 9.30 och 14.30 kan man inte åka buss varken till eller från Gärds Köpinge, säger en bybo.

Trots utglesningen kan det ändå blir fler bussturer till vissa resmål.

– Vi räknar med att det kan vara många som vill resa i vårt fina Sommarskåne. Därför sätter vi in fler turer till populära resmål, som till exempel vissa stränder. Vi kommer göra allt vi kan för att alla ska kunna resa tryggt med oss i sommar, men vi är fortsatt i en pandemi och vi behöver alla hjälpas åt, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.

Skånetrafiken uppmanar alla att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om resor i kollektivtrafiken. Dessa innebär:

• Res bara om du behöver.

• Undvik att resa i rusningstid.

• Vänta på nästa buss eller tåg om det är fullt.

• Gå eller cykla om du har möjlighet.

• Sprid ut er och håll avstånd så ofta det går när ni reser med bussar och tåg. Framförallt vid påstigning och avstigning.

Sommartidtabellen gäller från den 13 juni till den 14 augusti.

"Vi räknar med att det kan vara många som vill resa i vårt fina Sommarskåne. Därför sätter vi in fler turer till populära resmål, som till exempel vissa stränder."

Läs mer