Annons

Nu skänks och hämtas jackor på torget: ”Viktigt på många sätt”

Ta en jacka om du behöver, lämna en om du har över. Det är budskapet för Wall of Kindness, som för tredje året i rad tagit plats på Stora Torg.
Kristianstad • Publicerad 10 februari 2020
Maria Asklund från kommunen och Moa Claesson från Skåne Stadsmission fixar det sista inför årets upplaga av Wall of Kindness.
Maria Asklund från kommunen och Moa Claesson från Skåne Stadsmission fixar det sista inför årets upplaga av Wall of Kindness.Foto: Tommy Svensson

Det är februari igen och har blivit dags för Wall of Kindness, vänlighetens vägg. I en vecka framöver, fram till den 16 februari, finns nu möjlighet att skänka eller hämta en jacka vid krokarna på torget. Syftet är att ge Kristianstadsbor möjlighet att hjälpa medmänniskor som fryser.

– Wall of Kindness är viktigt på flera sätt. Här ges en chans till återbruk som är miljömässigt hållbart, med det finns även en social hållbarhetsaspekt då kläderna skänks till människor i en socialt utsatt ställning, säger Maria Asklund, planeringsstrateg för social hållbarhet på kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Årets version har designats och smyckats av elever som går bild och form i klass åtta på Nosabyskolan och av barn från Ängsgårdens förskola. Projektet är ett samarbete mellan kommunen, Renhållningen och Skåne Stadsmission.

Jackorna kan lämnas eller hämtas på torget när som helst på dygnet. På dagtid kan man dessutom lämna skor, ryggsäckar och skärp som går till förrådet på Stadsmissionens Café David.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons