Ny ägare ger liv åt Everödsparken

Småstjärnorna med elever från Everöds skola slog i går alla publikrekord när närmare 200 personer kom till showen. Per Larsson, som har köpt Everödsparken, ställde upp med passande lokal.
Kristianstad • Publicerad 4 maj 2005
Per Larsson är ny ägare till Everödsparken och rustar nu upp för att kunna hyra ut stället som festlokal. Bild: Per Rosenqvist
Per Larsson är ny ägare till Everödsparken och rustar nu upp för att kunna hyra ut stället som festlokal. Bild: Per RosenqvistFoto: 
Filip gjorde succé när han helt och hållet levde sig in i rollen som Markoolio i numret "Vilse i skogen". Bild: Per Rosenqvist
Filip gjorde succé när han helt och hållet levde sig in i rollen som Markoolio i numret "Vilse i skogen". Bild: Per RosenqvistFoto: 
Elin var en av de 60 elever från Everöds skola som i går kväll framträdde med Småstjärnorna i Everödsparken. Bild: Per Rosenqvist
Elin var en av de 60 elever från Everöds skola som i går kväll framträdde med Småstjärnorna i Everödsparken. Bild: Per RosenqvistFoto: 
Per Larsson är ny ägare till Everödsparken och rustar nu upp för att kunna hyra ut stället som bland annat festlokal. Bild: Per Rosenqvist
Per Larsson är ny ägare till Everödsparken och rustar nu upp för att kunna hyra ut stället som bland annat festlokal. Bild: Per RosenqvistFoto: 

Tidigare har de trängts i gympasalen på Everöds skola och publikplatsen var begränsad.

I går kväll var det ett gäng lyckliga småstjärnor som för första gången kunde framträda på en riktig scen i Everödsparken inför närmare 200 personer.

Extra stolar fick bäras in och publiken fortsatte att strömma till fram till start.

– Jag tyckte de kunde ha det här när nu stället finns, säger Per Larsson.

Förra sommaren köpte han Everödsparken på exekutiv auktion, men då var tanken inte alls att driva stället vidare som dans- och festlokal.

– Jag har en datafirma i vanliga fall och behövde mer utrymme för den. Men planerna ändrades.

– Jag tycker om att dansa och mina föräldrar dansar gammeldans och i och med att byggnaden var i sådant skick att det gick att renovera så tänkte jag om.

Taket har målats och till sommaren skall kök och toalett renoveras. Meningen är att Everödsparken så småningom skall kunna hyras ut som festlokal för större sällskap och föreningar.

– Vi får se hur gensvaret blir. Går det bra kan man tänka sig att anordna större arrangemang och offentlig dans. Första reaktionen från omgivningen var att Per Larsson inte kunde vara riktigt klok som tog över stället. Många i byn tyckte det var ett gammalt ruckel. I dag är de betydligt mer positiva och tycker det skulle vara roligt om det kunde bli ett dansställe igen.

– Jag fick det till ett bra pris eftersom det var auktion, därför har jag inte några höga kostnader. Jag tar det i min egen takt och kanske satsar mer om det blir bra respons.

Fritiden ägnas nu helt åt renovering och i dagarna flyttar Per Larsson in med familjen i boningshuset som i princip är helt klart.

Karolina Kristoffersson

044-18 55 00

karolina.kristoffersson

@kristianstadsbladet.se

Everöd
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.