Ny bar intill strandeni Åhus

Kristianstad • Publicerad 10 maj 2005

Restaurang En grek och en dansk i Täppet i Åhus blev bara en sommar gammal. Nu slår restaurang Strandbaren upp sina portar i samma lokaler.

– Det är mycket folk i rörelse i området och blir det dessutom en fin sommar kommer vi att få mycket och göra, säger Ziead Sager från Kristianstad, som tillsammans med Moltaz Gåmah satsar på en ny sommarrestaurang i Åhus.

20 maj är det invigningsdag och till och med september ut ska restaurangen servera pizza, a la carte, fiskmeny och pastasallader.

– Vi har jobbat tillsammans i Sölvesborg tidigare, säger Ziead Sager, som är 28 år och vars kollega är 23.

– Nu är det första gången i egen regi och vi lägger tonvikten på pizzorna; italienska med mozarellaost och parmaskinka, men också svenska modeller.

Det ska också serveras underhållning med planer på dj på fredagar och levande musik på lördagar.

– Torsdagar viker vi för räkfrossa och varje eftermiddag kör vi after beach, säger nye restaurangägaren, som putsat upp lokalen på Badvägen.Karin Hallengren

ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.