Annons

Ny chef på högskolan utsedd

Högskolans nya vicerektor heter Peter Apell. Han ska arbeta med samverkan mellan högskolan och näringsliv och samhälle i regionen. – Han blir ett nytt tydligt ansikte mot omvärlden. Den nya enheten för näringsliv och samhällskontakter är ett led i att högskolan öppnar sig mot regionen, säger rektor Bengt Lörstad.
Kristianstad • Publicerad 22 augusti 2001

Högskolan inrättar en ny enhet för samverkan med omgivande samhälle. Nu har enheten fått sin chef. Peter Apell, professor i fysik vid Chalmers i Göteborg, får heltidsförordnandet som vicerektor i tre år. – Han är oslagbar på alla punkter, säger Bengt Lörstad. Han är erfaren, har en lyckad karriär, ett öppet och bra sätt och bra referenser.

Peter Apell har tidigare varit prorektor vid högskolan i Borås och var med och startade högskolan i Karlskrona/ Ronneby.

Annons

Den nya vicerektorn får tre huvuduppgifter. Han blir ordförande i en styrgrupp som ska arbeta med det omgivande samhället. I styrgruppen sitter representanter för olika institutioner och näringslivet. Dessutom blir han ledare för en ny enhet på högskolan. Enheten för näringsliv och samhällskontakter ska omfatta omvärldskontakt, som i dag heter Centrum för företagsutveckling, internationalisering, information och rekrytering. Till detta kommer en nysatsning på marknadsföring. Totalt utgör enheten en grupp om tolv personer.

Den nya enheten kommer att arbeta med intern och extern information, omvärldsbevakning och omvärldskontakter, marknadsföring och rekrytering, internationalisering och studievägledning.

Vicerektorn ingår dessutom i högskolans ledning och är administrativt underställd rektor.

Anställningen är upplagd som ett treårigt projekt där Kristianstads kommun och högskolan årligen skjuter till vardera 400000 kronor.

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Pearce 044-18 55 80
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons