GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny chef vikarierar på djurskyddet

Ola Svensson blir tillförordnad chef för länsstyrelsens veterinär- och djurskyddsenheten. Samtidigt ska enheten utöka med fem handläggare året ut.
Kristianstad • Publicerad 14 maj 2010

Enhetschefen Lotta Berg är visserligen tillbaka, men inte på heltid.

– Under hennes rehabiliteringstid går Ola Svensson in som enhetschef året ut. Han har erfarenhet av fältarbete och har tidigare varit tillförordnad chef för mig på en annan tjänst, berättar Christina Håhus, som för närvarande både är avdelningschef och chef för veterinär- och djurskyddsenheten.

– Det går inte i längden att ha dubbla funktioner, men vi trodde inte att det skulle bli en sådan lång tid, säger hon.

Ola Svensson går in som chef den 24 maj. Han är agronom i botten och är tillförordnad chef för handläggningsenheten med ansvar för EU-stöd för lantbrukare, med gårdsstöd, på landsbygdsavdelningen.

De extra pengar som regeringen tilldelat länsstyrelsen för djurskyddet ska omsättas i fyra nya djurskyddsinspektörer året ut, samt en livsmedelsinspektör/veterinär under samma tid.

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.