Ny skiva till förmån för Cancerfonden

När Mikael Bergströms svärmor gick bort i cancer förra våren bestämde han sig för att spela in en skiva och låta pengarna gå till Cancerfonden och Barncancerfonden.
Kristianstad • Publicerad 30 mars 2008
Mikael Bergström (till höger) och Björn Sandberg repar inför skivinspelningen. Bild: Annica Jönsson
Mikael Bergström (till höger) och Björn Sandberg repar inför skivinspelningen. Bild: Annica JönssonFoto: 

Nu har tanken omsatts i handling och i månadsskiftet maj, juni är skivan klar. Mikael Bergström från Kristianstad står själv för solosången. En av de tio låtarna blir däremot en duett med Zara Kronvall, känd som en av medlemmarna i gruppen Sarek och som nu är aktuell med en roll i musikalen Tarzan.

- Jag har sjungit i tre år och jag spelade faktiskt in en skiva till min fru när vi gifte oss. Efter det började jag ta sånglektioner och det har blivit som en hobby för mig. När han sökte musiker kom han i kontakt med musiklinjen på Furuboda folkhögskola. Pianisten Björn Sandberg och gitarristen Alexander Forsberg, båda elever på linjen, tände på idén och i går genomfördes sista repetitionen tillsammans.

Nästa steg är att gå in i studion. Att hitta sponsorer till inspelningskostnaderna har däremot inte varit lika lätt.

- Jag har jagat, men det är verkligen svårt. Som det ser ut nu får intäkterna från försäljningen gå till inspelningen och överskottet gå till Cancerfonden.

Musiken på skivan beskriver de som handplockade, kända ballader i huvudsak på svenska, flera skrivna av olika singer-songwriters.

Karolina Alfredsson

Fotnot: Mer information om skivan finns på hemsidan www.123minsida.se/ helpandjoy

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.