Ny sökning efter försvunna Leela

Den bortsprungna VM-hunden Leela har inte påträffats under natten. Nu vid 10-tiden på söndagen inleds en ny sökning. De ansvariga hoppas att fler frivilliga ska ansluta.
Kristianstad • Publicerad 7 oktober 2018 • Uppdaterad 9 oktober 2018
Leela har inte hittats under natten. Nu under förmiddagen inleds en ny sökning efter den försvunna VM-hunden.
Leela har inte hittats under natten. Nu under förmiddagen inleds en ny sökning efter den försvunna VM-hunden.

Under lördagen letade runt 40 personer efter Leela och hon sågs vid 18-tiden, bara 75 meter från platsen där hon försvann.

Joakim Persson, presstalesperson för Agility-VM, berättar att det bekräftats att Leela varit i området där ägarna övernattat under natten mot söndagen.

– Hon ska ha hållit sig kvar där i hela två timmar ungefär. Detta var efter att sökgruppen lämnat. Och bara id-föraren och ägarna var kvar, säger han.

Man tror att VM-hunden är kvar i samma område och det är nu många som är involverade för att hunden ska komma till rätta.

Vid 11-tiden var cirka 25 frivilliga på plats.

– Vi skulle behöva vara lika många till, säger Mikael Englesson på den tillfälliga ledningscentralen på Skepparslövs golfklubb.

Tanken är att ett skogsområde i Uddarp med en omkrets på cirka fem kilometer ska ringas in.

Frivilliga kan anmäla sig vid klubbhuset på Skepparslövs golfklubb. Dock ska man inte göra någon egen sökning utan ansluta till de som arrangerar skallgången.

Magnus Svnsson och Mikael Englesson är två av de frivilliga som letar efter försvunna tiken Leela i Uddarpsskogen.
Magnus Svnsson och Mikael Englesson är två av de frivilliga som letar efter försvunna tiken Leela i Uddarpsskogen.Foto: Lasse Ottosson
Pär TrulssonSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.