Nya rondeller på E22 i Tollarp

Kristianstad • Publicerad 27 maj 2005

Två rondeller skulle göra trafiksituationen på E22 förbi Tollarp säker. Det menar vägverket som också funderar kring ytterligare en rondell, eller möjligen ett accelerationsfält, vid Nöbbelövskorset.

Rondellförslagen presenterades i går för Kristianstads kommun som i ett första skede ska undersöka om rondellerna innebär betydande miljöpåverkan. Om planerna godkänns av länsstyrelsen och andra inblandade kan Tollarp ha två rondeller inom två år.

– Vi tänker oss en vid idrottshallen och en uppe vid Statoil, säger vägverkets projektledare Björn Tillström.

Det är i samband med planerna på att göra 2+1 väg mellan Tollarp och Nöbbelöv som säkerhetsaspekten kring korsningarna kom upp till diskussion.

– Vi vill ju undvika olyckor och det har varit problem vid dessa korsningar, säger Björn Tillström.

Att göra planskilda korsningar har aldrig varit aktuellt, de pengar det kostar finns helt enkelt inte. Tillström menar att åtgärderna är ett slags provisorium i väntan på E22: s motorvägsutbyggnad som enligt planerna inte kommer att ske förrän efter 2015. När det kommer till rondellerna och deras placering ska Tollarpsborna få säga sitt. Den 7 juni hålls ett möte för allmänheten, i vandrarhemmet.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.