Nyhetsdygnet

Kristianstad • Publicerad 27 maj 2005

06.55: Polisen griper en man vid cykelbanan norr om Balsby, vid Hågstad. Mannen misstänks för häleri av diverse gods som han hade med sig i bilen.

08.22: Polisen får anmälan om att ett tiotal rutor på Öllsjöhallen krossats. Det hade skett under natten.

09.50: En 17-årig man kommer till polisstationen i Kristianstad för förhör angående misstanke om grov stöld. Han anhölls efter förhöret.

09.58:Larm om att en 53-årig man ligger livlös nedanför ett suterränghus vid Skeingesjön i Osby. Det visade sig att mannen hade lutat sig ut över ett räcke och fallit framstupa två meter ner mot en klippa. Han var redan död när räddningsmanskapet kom fram.

13.40: En 46-årig man grips på socialtjänstboendet Trappan på Zettervalls väg i Kristianstad. Mannen hotade fyra socialtjänstemän till livet med en kniv.

14.05: En 39-årig man på Urnvägen i Everöd rapporteras för grov olovlig körning.

15.44: En 53-årig man som kör en EU-moped på Östra Boulevarden i Kristianstad tas med av polis för kroppsbesiktning misstänkt för grovt rattfylleri. Han visade sig ha 1,34 promille alkohol i blodet.

16.42: Räddningstjänsten rycker ut på larm om dieselutsläpp mellan Värestorp och Myren. Fästet till tanken på en buss hade släppt och tanken släpade i marken tills det gick hål. 70–100 liter diesel läckte ut på en sträcka av flera hundra meter. Sträckan sanerades med absorberande medel och passagerarna på bussen hämtades av en annan buss.

16.45: Larm om trafikolycka på riksväg 19 vid Preem i Knislinge, där två personbilar krockat. Två personer fick föras till sjukhus.

18.54: Larm om bilbrand i ett garage på Tingsvägen i Degeberga. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte innan branden hann sprida sig till garaget.

19.00: Larm om utsläpp av etengas på företaget Celanese i Perstorp. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut, men ingen person kom dock till skada. Räddningstjänsten uppgav att gasen är ogiftig, men brandfarlig.

19.15: Den 46-årige man som greps misstänkt för hot mot fyra socialtjänstemän i Kristianstad anhålls.

20.12: Räddningstjänsten får ett automatiskt brandlarm från Forrest King på Linnevångsvägen i Näsum. Ingen brand.

20.35: En berusad 44-årig man på Viaduktsgatan i Hässleholm tas om hand av polis.

22.21: Larm om singelolycka med en personbil på Tians väg i Bromölla. Föraren fick följa med polis för kroppsbesiktning misstänkt för rattfylleri.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.