GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt ansikte i stan

Hon har inte ett nio till fem jobb utan ser sin roll som bankchef som en livsstil. Att hon sedan har en av Sveriges bästa arbetsgivare underlättar hennes arbetet.
Publicerad 26 maj 2021 • Uppdaterad 27 maj 2021
Gunilla Bengtsson är ny bankchef på Sparbanken Skåne.
Gunilla Bengtsson är ny bankchef på Sparbanken Skåne.

Fakta:

Namn: Gunilla Bengtsson

Ålder: 55 år

Familj: Min man sedan 33 år tillbaka Micke och vår Springer Spaniel Edda. Vår dotter med sambo samt vårt barnbarn Pelle 15 mån.

Uppväxt: Bjärnum med närhet till djur och natur.

Bor: Sedan 1 år tillbaka i lägenhet i Hässleholms högsta hus Pärlan.

Yrke: Bankchef.

När jag är ledig: Är jag helst utomhus och rör på kroppen.

Något man inte vet om dig: Spelat handboll (målvakt) under hela min uppväxt och har smugit på vilda elefanter i Indien.

Jag gillar: Utmaningar och att testa nya saker.

Jag ogillar: Falskhet och missunnsamhet.

Motto i livet: Tänk positivt till motsatsen är bevisad!

Hej Gunilla

Du är ny bankchef på Sparbanken Skåne i Kristianstad var det självklart att tacka ja:

Absolut och jag ser verkligen fram emot att få vara med och fortsätta utveckla vår verksamhet här. Jag har redan märkt vilka starka positiva krafter det finns Kristianstad och Östra Göinge så det kommer att bli ett spännande jobb.

Vad har du tidigare jobbat med:

Jag har jobbat inom sparbanksvärlden i Nordöstra Skåne hela mitt vuxna liv. Jag började på en mindre fristående sparbank innan jag sökte mig till Swedbank. Efter att Kristianstad Sparbank köpte Swedbankkontoren i Hässleholm och Osby har jag varit med på hela sparbanksresan till nuvarande Sparbanken Skåne.

Sparbanksidén stämmer väl med mina grundvärderingar och Sparbanken Skåne är tillräckligt stor för att kunna ha spetskompetens och följa våra kunder i både små och stora projekt men samtidigt tillräckligt liten för att vara lokal och kunna göra verklig skillnad i vårt verksamhetsområde.

Under mina drygt 30 år, varav de senaste 17 åren i olika chefspositioner, har jag samlat på mig både kunskaper och erfarenheter som kommer väl till pass i min nya roll. Det känns som en styrka att ha jobbat med allt från kassatjänst till företagsaffären. De senaste 6 åren har jag verkat som bankchef i Hässleholm och Osby kommun och även ingått i Sparbanken Skånes ledningsgrupp. I mitt nya uppdrag ingår ansvar för verksamheten i hela Nordöstra Skåne vilket innebär Kristianstad, Hässleholm, Osby och Östra Göinge kommun.

Vad gör man när man är bankchef:

Det är ett ansvarsfullt, utvecklande och ibland utmanande men mycket roligt och varierande arbete. Jag har det övergripande ansvaret för kundrelationer, medarbetare, resultat, regelefterlevnad, dvs allt.

Hur ser en dag på jobbet ut:

En vanlig dag kan starta med informationsmöte för medarbetare följt av ett företagsbesök. På eftermiddagen en träff med någon av de föreningar vi sponsrar eller planering av någon typ av aktivitet. Däremellan fylls tiden lätt av mail, telefonsamtal och kontakter med medarbetare och kunder. Ingen dag är den andra lik och det händer nya, ibland oförutsägbara saker hela tiden.

Vad skrattade du senast åt på jobbet:

Jag har fantastiska kollegor som bjuder på sig själva så det blir mycket energigivande skratt. Senast idag så hade vi lite intern ”hets” kring en stegtävling där vi bildat olika lag. Då sa en kollega som försvar att han tar många ”snedsteg” och de får inte räknas så då är det inte konstigt att de ligger efter…..

Är du en klassisk Joakim von Anka som gillar sparande och pengar eller vad brinner du för i den här branschen:

Jag gillar siffror, tycker om att räkna och göra affärer. Dessutom tycker jag väldigt mycket om människor, att stödja deras utveckling och samverkan mot ett gemensamt mål. I detta fallet att vara den bästa banken för våra kunder. Jag siktar alltid på version 2.0, det vill säga att utveckla och ligga i framkant.

Om du ska välja tre saker vad är det bästa med Sparbanken Skåne:

•Modern Sparbank med gedigen kunskap och erfarenhet som hela tiden blickar framåt

•Våra ägare som låter bankens överskott bli ett stöd till den lokala samhällsutvecklingen

•Fantastisk arbetsgivare – banken har tom fått utmärkelse som en av landets bästa

Solen skiner och du ska ta en långlunch på stan, vad gör du:

Tar sällskap av god vän eller kollega och styr mot en uteservering med vällagad mat.

Hur tillbringar du helst en ledig dag:

Utomhus med en runda golf eller en lång hundpromenad. Som nybliven mormor är det också guld att få en heldag med familjen. Det har blivit många kombinerande hund- och barnvagnspromenader. En favorit är kusten mellan Åhus och Yngsjö

Om du inte jobbat med det du gör vad skulle du vilja göra då:

Varför inte fastighetsmäklare? Jag är genuint intresserad av fastigheter och skulle se det som en stimulerande uppgift att hjälpa både säljare och köpare med en av sina största affärer i livet.

Har du ett välstädat skrivbord eller kreativt kaos med kaffemuggar, högar, lunchlådan mm:

Jag gillar att ha många bollar i luften men tänker bäst med ordning och reda omkring mig.

Är du bra på att koppla på och av jobbet/kollar du jobbmailen framför tvn:

Jag lever ett bra liv men detta uppdraget är för mig en livsstil och inget jag kopplar av och på när jag går till och från jobbet. När jag har sommarsemester bestämmer jag mig dock för att släppa jobbtankarna helt för att koppla av och ladda batterierna. Det funkar alldeles utmärkt med duktiga medarbetare och chefer på plats.

Karriärist eller livsnjutare:

Jag har fördelen att ha ett så givande arbete att det är en njutning både på arbetstid och fritid. Att njuta av livet kombinerat med ett starkt intresse och engagemang har gett karriär utan att det var det som var drivkraften.

Hur tror du att ditt liv ser ut om 20 år:

”Jag gillar tanken på återbruk och att gå i second-hand affärer. Kan absolut tänka mig att vara den som sorterar och jobbar i en sådan butik någon dag i veckan.”
Gunilla Bengtsson

Då är jag glad pensionär med ännu mer tid för barnbarn. Bor kanske i Spanien delar av året? Kanske har jag fortfarande något styrelseuppdrag? Jag är troligen engagerad i någon typ av ideellt arbete som tex Röda Korset eller en idrottsförening. Jag gillar tanken på återbruk och att gå i second-hand affärer. Kan absolut tänka mig att vara den som sorterar och jobbar i en sådan butik någon dag i veckan.

Om du skulle starta upp ett företag i Kristianstad vad skulle det vara, bransch/läge:

Då jag har ett arbete som upptar mycket tid och som jag verkligen trivs med är det inte aktuellt men yoga är ett stort intresse. Det har hjälpt mig att både samla tankar och få energipåfyllnad. Det kan vara mycket lugnt och stillsamt men också rejält fysiskt krävande. För några år sedan gick jag en 1-årig utbildning till yogainstruktör men i nuläget har jag bara det för egen utveckling och träning. Jag tror att många fler än de som redan hittat yogan skulle ha glädje av den i dagens samhälle och det skulle vara spännande att utveckla den tanken. Antingen i en centralt belägen yogastudio eller att flytta ut på landet igen och ha det hemma på gården kombinerat med tex hunduppfödning.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.