Annons

Olika kostnader för Skånes skolmat

Det är stora skillnader på vad skolmaten får kosta i landets kommuner. Det kan skilja upp till tre gånger mellan olika kommuner. Enligt den undersökning som Skolmatens Vänner låtit göra ligger Kristianstad kommun över genomsnittet i landet när det gäller att satsa på skolmaten. Osby och Östra Göinge ligger däremot en bra bit under genomsnittet.
Kristianstad • Publicerad 29 mars 2001

I Skåne län satsas som mest 4580 kronor per elev och år (Landskrona) och som minst 2280 (Tomelilla) på grundskoleelevernas skolmat. I Kristianstad kommun ligger nettokostnaden per elev och år på 4350 kronor, vilket innebär att Kristianstad är näst bäst i Skåne.

Hässleholms kommun ligger under landets genomsnitt när det gäller att satsa pengar på skolmaten.

Annons

Där ligger nettokostnaden på 2890 kronor. Bromölla ligger lite under genomsnittet med 3160 kronor. Östra Göinge och Osby ligger långt under landets medel med 2710 respektive 2510 kronor.

I Ragunda kommun, den kommunen som satsar mest pengar på skolmaten, satsar man i nettokostnad 6530 kronor per elev och år.

Skolmatens Vänner är ett samarbete mellan LRF och de bondeägda livsmedelsföretagen som arbetar för att värna om maten i förskolan och skolan. Måltidsverksamheten i grundskolan omfattar nästan en miljon elever.

Av Eva Emmelin 044-18 55 56
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons