GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Olseröds elektriska laddar för stabilare elnät

Just nu satsar Olseröds elektriska på att lägga ner markkabel i Myrestad. Arbetet görs för att abonnenterna ska slippa svajningar och blinkningar i lamporna.
Olseröd • Publicerad 24 oktober 2017

Olseröds elektriska med två anställda har funnits sedan 1926 och är en ekonomisk förening. Mats Nilsson sköter kontorsarbetet och Henrik Larsson har ansvar för det tekniska.

Anders Strömbäck från Degeberga grus och schakt har fått i uppgift att gräva från Olseröds elektriska. Mats Nilsson, i bakgrunden, och Henrik Larsson berättar att de grävt ner 85 procent av ledningarna.
Anders Strömbäck från Degeberga grus och schakt har fått i uppgift att gräva från Olseröds elektriska. Mats Nilsson, i bakgrunden, och Henrik Larsson berättar att de grävt ner 85 procent av ledningarna.

- 85 procent av våra elhandelskunder är andelsägare. Vi har 1780 abonnenter och är ett litet bolag där de flesta har oss som leverantör. Trots att vi är små så har vi ju nästan aldrig några elavbrott. Vår vinst investeras direkt till kunderna igen, säger Mats Nilsson.

Olseröds Elektriska har stängt av vägen där de gräver för att kunna utföra sitt arbete. De boende är förstående och har överseende, även om man tvingas parkera en bit ifrån sitt hus när arbetet pågår.

– Vi har aldrig fått något klagomål under dessa 21 åren jag arbetat här. Vi delar alltid ut lappar i brevlådorna och upplyser vad som är på gång, säger, säger Henrik Larsson.

Han berättar att de har ringmatning,

– Det innebär att vi kan mata strömmen från andra hållet och koppla bort en liten bit. Då har alla kunderna ström och vi kan arbeta och laga under tiden vilket underlättar arbetet.

85 procent av ledningarna är numera nergrävda. 15 procent är kvar av de gamla luftledningarna. Allt eftersom de får in pengar lägger de ner markkabel.

- Ju fler andelsägare desto bättre för vår lokala förening, säger Mats Nilsson.

Ann-Sofie Adermark
Kristianstadsbladet driver ett leaderprojekt som återknyter till en gammal tidningstradition. Artiklarna är antingen skrivna av lokalkorrar eller baseras på tips från korrenätverket. Vi utgår från Tollarp, Arkelstorp, Fjälkinge, Degeberga och Önnestad, samt områdena kring dessa orter.

Läs mer