Omorganisation ska stärka skolan

Barn- och utbildningsförvaltningen omorganiserar för att nå bättre resultat i skolorna. Orsaken är att kommunen inte lyckats uppnå det övergripande målet i skolplanen från 2008 om att vara bättre än genomsnittskommunen i landet.
Kristianstad • Publicerad 23 januari 2012
Kenth Olsson.
Kenth Olsson.Foto: 

– Vi satsar ännu mer på bättre betyg och resultat. Vi ska nå ända ut till lärarna i klassrummen med kompetens och resurser, så en del personal flyttas till andra avdelningar, säger förvaltningschef Kenth Olsson.

Bland annat inrättas ett särskilt ”didaktiskt center” och en särskild satsning på matematik innebär att alla skolområden ska få en egen matematikdidaktiker, vars uppgift ska vara att praktiskt stötta alla pedagoger inom ämnet.

Utöver ämnesdidaktiker föreslås en allmändidaktiker som ska arbeta med ledarskap i klassrummet samt metoder för att utveckla lärandet.

Didaktikerna ska också arbeta nära ihop med specialpedagoger för att utveckla arbetet med enskilda elever samt särskilda elevgrupper.

Den nya organisationen ska vara helt genomförd den 1 augusti och innebär inte fler tjänster eller högre personalkostnader.

INTERNAL INTERNAL
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.