Annons

Oppositionen vill minska budgeten för kultur- och fritidsnämnden

Oppositionen inom kultur- och fritidsnämnden vill strama åt budgeten. Man har krävt att den minskas med omkring en procent. Nu ligger budgeten på 84 miljoner kronor. – Vi har ett yrkande på reducering av budgeten med en miljon kronor, säger nämndens vice ordförande Nils-Arne Bidsell (m). Detta var en av de frågor som företrädare för majoritet och opposition diskuterade under gårdagen.
Kristianstad • Publicerad 24 augusti 2001

Majoriteten inom nämnden tycker inte att ett sådant förslag är bra. Ordförande Anders Tell (s) säger följande: – Jag kan inte se hur vi skulle ta bort en miljon. Oppositionen menar att det finns ett överskott när man jämför budget och utfall. Det är detta man vill ta bort genom att minska budgeten med ungefär en procent. Majoriteten presenterade under gårdagen även en lista över vilka investeringar man vill genomföra under nästa år. Man vill emellertid inte rangordna dem innan förslaget går till budgetförhandlingar med kommunstyrelsen. Nils-Arne Bidsell tycker detta är helt fel. Eftersom det är 16 miljoner i investeringskostnader det rör sig om, menar Nils-Arne Bidsell att en prioritering måste till i vilket fall som helst. – Man lägger sig platt inför budgetberedningen. I praktiken lämnar Tell över till Bo Kristiansson. Något måste strykas och det vore bättre om de som sitter med detaljkunskaper gör det. Det är synnerligen beklagligt att man inte tar sitt ansvar. Anders Tell håller med om att kultur- och fritidsnämnden inte kommer att få igenom hela sitt investeringsprogram. Han menar emellertid att det faktum att majoriteten väljer att inte prioritera bland investeringarna visar att den anser att alla investeringar är lika viktiga i inledningsskedet. En av de föreslagna investeringarna är en ny reningsanläggning på Tollarpsbadet. Kostnaderna för denna beräknas att uppgå till 2,5 miljoner kronor. Både Anders Tell och Nils-Arne Bidsell är överens om att något måste ske på Tollarpsbadet. – Det är väldigt mycket pengar men jag har inte kunnat se att vi kan göra något annat, säger Anders Tell. Alternativet hade varit att stänga badet och det vill ingen. Därför föreslår nämnden investeringen. – Det är inte försvarbart att stänga badet ett tredje år, säger Nils-Arne Bidsell med anledning av sommarens upprepade stängningar av badet. jimmy.vulovic @kristianstadsbladet.se

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 81
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons