Ostadig vecka väntar – ”Bra för svampsäsongen”

Få kan ha missat de ovanligt varma nätterna i helgen. Tropisk värme har noterats på elva platser i landet. Men nu väntar andra tider.
Kristianstad/Nordöstra Skåne • Publicerad 1 september 2019
Väderomslag väntas i veckan.
Väderomslag väntas i veckan.Foto: /TT

– Det kommer bli ett markant väderomslag. Den varma luften som låg över oss under helgen har pressats bort och man kommer nu uppleva det som betydligt svalare, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Temperaturen i nordöstra Skåne väntas ligga på mellan 15 och 20 grader under veckan.

– Den varmaste sommarluften har försvunnit bort och lite ostadigt väder är att vänta.

Måndagen bjuder på en hel del sol, men någon enstaka regnskur kan förekomma på eftermiddagen. På tisdagen drar flera regnområden in västerifrån.

– Torsdagen kan bli en mellandag med lite mer sol. Annars får vi räkna med mer molniga dagar.

Det ostadiga vädret ser ut att ligga kvar även in under nästa helg. Till glädje för en del.

– Om inte annat är det bra för svampsäsongen, säger Alexandra Ohlsson.

Än är den meteorologiska sommaren dock inte över. Hösten brukar komma till Skåne först i slutet av september, enligt SMHI.

– I september har vi ofta mer lågtryckstrafik från Atlanten. Temperaturen ligger normalt sett på runt 16 grader nordöstra Skåne, säger Alexandra Ohlsson.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.