Österäng är bäst på turism

De har bara läst en termin, men kan redan titulera sig skånska mästare på turism. På fredagen firade Österänggymnasiet segern i Helsingborg i onsdags.
Kristianstad • Publicerad 21 januari 2012
De glada eleverna firade segern i det första skånska mästerskapet i turism med tårta.Foto: Tommy Svensson
De glada eleverna firade segern i det första skånska mästerskapet i turism med tårta.Foto: Tommy SvenssonFoto: Tommy Svensson
Nicole Olsen och Jessica Boström kammade hem segern för Österänggymnasiet.
Nicole Olsen och Jessica Boström kammade hem segern för Österänggymnasiet.Foto: 

Läraren Anette Ekelöf är stolt över eleverna Jessica Boström och Nicole Olsen på nystartade hotell- och turistprogrammet.

På rätt spår

– För mig är det så viktigt att känna att vi är på rätt spår på Österäng, att vi ger eleverna rätt kunskaper. Det är jätteviktigt som en kvalitetssäkring av utbildningen, säger Anette Ekelöf.

Första vinnarna

Eftersom gymnasieprogrammet är nytt var det också första gången som Skånes mästerskap i turism arrangerades.

– Så vi går till historieböckerna som de första vinnarna, säger Anette Ekelöf.

Mästerskapet hölls på Rönnowska skolan i Helsingborg och totalt deltog sju skolor. Vinsten innebär att Österänggymnasiet får stå värd för mästerskapet nästa år.

– Vi har haft det lite tufft här, så det här var ett litet lyft. Vi har fått in lite positiv energi på skolan igen, säger Anette Ekelöf och syftar på mordförsöket som ägde rum på Österänggymnasiet i december.

INTERNAL INTERNAL
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.