Överhettad fläkt satte fyr i tvättstuga

På söndagsmorgonen fick räddningstjänsten in ett larm om en brand i en lägenhetsbyggnad på Sjöcronas gata i centrala Kristianstad.
Kristianstad • Publicerad 29 juni 2014
Foto: Foto: Bosse Nilsson

Räddningstjänst, ambulans och polis åkte ut till platsen, men då det inte finns någon misstanke om brott och ingen kom till skada kunde de två sistnämnda ganska snart lämna platsen.

Larmet kom klockan 08.37 och på plats kunde räddningstjänsten konstatera att fläkten till två torkskåp i källaren av någon anledning hade blivit överhettad.

– När vi var framme hade fläkten kommit upp i nästan 300 graders värme, säger Micael Svensson, vakthavande brandingenjör på Kristianstads räddningstjänst.

Av någon anledning har det blivit fel på den elektriska motorn till fläkten vilket skapade rökutveckling och även en mindre brand.

Räddningstjänsten kopplade ur elen till fläkten och torkskåpen, släckte den lilla branden och ventilerade ut röken från tvättstugan och trappuppgången.

De boende i byggnaden behövde inte evakueras och ingen kom till skada. Ärendet är nu överlämnat till fastighetsägaren.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
KB
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.