Övningskörning slutade i slagsmål

Kristianstad • Publicerad 19 maj 2003

Kristianstad. En övningskörning under söndagen slutade med handgemäng på E22 i höjd med Nöbbelöv. En man var ute och övningskörde med sin yngre syster. De färdades på E22 i östlig riktning. I höjd med Nöbbelöv upplever systern att en annan personbil ligger väldigt nära bakom den egna bilen. Den bakre bilen ville ta sig förbi och markerade det bland annat genom att köra ut i väggrenen och hålla sig nära övningskörningsbilen. Till slut körde den om.

Lite längre fram körde den övningskörande bilen om personbilen som nyss kört om dem. Då höjde den äldre brodern sitt finger mot pannan och gjorde ett tecken mot mannen i den andra bilen. Då körde mannen i den andra bilen om igen och tvingade brodern och systern att stanna mitt på vägen genom att bromsa in framför dem. Mannen i den andra bilen klev ut på vägen. Det gjorde även den äldre brodern. Handgemäng uppstod. Till slut hamnade de i en åker och där tog enligt uppgift mannen ur den andra bilen stryptag på den äldre brodern. Under tiden hade trafikstoppet orsakat en kö på mellan 10 och 15 bilar. Brodern fick föras till sjukhus med smärtor kring nacke och hals. Polisen är tacksam för vittnesuppgifter om händelsen.Jimmy Vulovic

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.