Annons

På Barbacka virvlade fjärilarna omkring

Kristianstad • Publicerad 17 mars 2001
Ett hjärta. Emelie Johansson, 9 år, valde att bli sminkad till ett hjärta.
Ett hjärta. Emelie Johansson, 9 år, valde att bli sminkad till ett hjärta.Foto: 

Under lördagseftermiddagen sprang det runt färgglada hundar, fjärilar och prinsessor på Barbacka i Kristianstad.

Där hade barn i olika åldrar samlats för att för 10 kronor förvandlas till sitt favoritdjur med hjälp av Sofia Feuer. Hon var med stor sannolikhet dagens mest efterfrågade sminkös. Åtminstone för barn i åldrarna 4–11.

Annons

Sofia Feuer berättar att de har arrangerat sminkverkstad på Barbacka ett flertal gånger och att det alltid kommer fler barn än vad hon klarar av att måla. Men hon gör sitt bästa och förvandlar i en rasande fart fyraåriga Linnea Ahlstedt till en glittrande fjäril.

Linnea har blivit sminkad tidigare så hon vet att det krävs tålamod för att kunna sitta stilla utan att röra en min under sminkningen. Då blir det lätt ett streck på fel ställe och arbetet kan vara förgäves.

Fast de är fantastiska. De sitter mycket mer stilla än vad vuxna skulle göra, säger Sofia Feuer och placerar den sista glitterpricken på kinden. O vips, fladdrar fjärilen ner för att lämna plats för storasyster Mikaela Ahlstedt på sminkstolen. Hon ber att få bli sminkad till prinsessa och Sofia Feuer sätter genast igång med den rosa penseln.

I sagor så brukar prinsessor vara ganska färgstarka, säger hon.

De flesta som blir sminkade har en klar idé om vad de vill föreställa. Oftast blir det fjärilar, hundar och kattor.

Men ibland kommer det lite speciella önskemål. Det är lite svårare. För ett tag sedan var det till exempel någon som bad att bli sminkad till Pokemon. Men det klarar inte jag än. Jag får nog studera figurerna först, säger Sofia Feuer och förvandlar Emelie Johansson till ett hjärta i rött och guld.

Terese Cristiansson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons