Poliser pekar ut drograttfyllerist

Kristianstad • Publicerad 12 maj 2005

Två poliser är säkra på att den 22-årige mannen körde bilen som de följde efter. Ändå nekar mannen och hävdar att en tillfällig bekant, som han endast känner till förnamnet, satt bakom ratten.

Hur som helst så saknar 22-åringen körkort. Dessutom hade han spår av cannabis i blodet när poliserna kontrollerade honom.

Nu har han åtalats för grov olovlig körning och drograttfylleri. En av de två poliserna kommer att kallas till rättegången för att vittna om vem som körde bilen.

Det var tidigt en lördagskväll som en polispatrull fick ögonen på en liten röd personbil som kom körande från Lingenäset. Poliserna bestämde sig för att kontrollera bilen och föraren. De följde efter bilen, som körde in på Göingegatan och stannade. När poliserna kom fram stod tre män utanför bilen. Poliserna säger att de genast kände igen en av männen som den som körde. Han greps och togs med till förhör och provtagning. Åtalet står och faller med polisens utpekande.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.