Politik: ”Nu är det slutröstat på Sverigedemokraterna”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Kristian Wihlborg
Kristian Wihlborg

Mer och mer i samhället är numera digitalt och trådlöst och ett handskrivet brev är det sällan man får. Men när de väl dyker upp blir man desto gladare, särskilt om innehållet är en blomma – om än vissen.

Brevet skickades till oss på redaktionen för några dagar sedan. Avsändare är signaturen ”En gammal kärring” och orsaken till att hon skickar vissna blommor är inte för att hon är missnöjd över något. Tvärtom.

Hela växten är cirka en decimeter hög och tre centimeter bred upptill i torkat tillstånd.
Foto: Kristina Wihlborg
Hela växten är cirka en decimeter hög och tre centimeter bred upptill i torkat tillstånd.

Så här skriver hon i brevet som hon bifogade:

”Snälla, snälla Kristianstadsbladet. Hjälp mig att ta reda på vad detta är för växt. Kan man använda den till något?”

Växten har en lite mild, kryddig doft, men vi på redaktionen kan tyvärr inte svaret på vad den heter, så vi bollar vidare frågan till läsarna.

Sigge i Gualöv hör av sig. Han har listat ut vem som grävt gropen i Byvägen, som vi skrev om i gårdagens spalt.

– En granne hade sett att det stod Eon på en av kabelrullarna så det är de som är ansvariga. Men de har säkert anlitat någon mindre entreprenör som utför arbetet, säger han.

Så var det mysteriet löst.

Nästa uppringare är arg. Hon har röstat på Sverigedemokraterna så länge de har funnits, men nu är det slut på det.

– Jag läste er artikel om den politiska vilden Abdikarim Hassan som suttit för Vänsterpartiet, men som SD nu tagit in och som har skulder upp över öronen. Ska de ta in sådana i partiet så vill jag inte rösta på dem mer. Inte en gång till. Jag är numera före detta Sverigedemokrat, säger hon.

Slutligen fortsätter debatten mellan fotgängare och cyklister och Siv är på fotgängarnas sida.

– Vi som går får så mycket skäll, men det är cyklisterna som är farliga. Ta till exempel Kanalgatan i Kristianstad. Där är det en gångbana och en cykelbana, men många äldre vågar inte gå där längre på grund av alla cyklister och mopedister som far fram och inte respekterar det och nästan puttar ut de gående i gatan, säger hon.

Hon är själv chaufför till yrket och cyklist på fritiden och vill även ge en känga till bilisterna.

– Lär er använda era blinkers i god tid så vi andra vet var ni ska ta vägen. Det kan väl inte vara så svårt att fatta?

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.