Annons

Positivt gensvar från stans krögare

Krögarna tycker att det är bra att de stora öltälten på Stora Torg under Christianstadsdagarna försvinner. – Det här är början på något nytt, säger Per Ljungberg som driver Kippers Källare.
Kristianstad • Publicerad 13 januari 2001

Ljungberg är sammankallande i den så kallade restauranggruppen, som på torsdagskvällen samlades för att diskutera en eventuellt ny inriktning på Christianstadsdagarna.

Bland programpunkterna fanns centrumledare Åke Anderssons förslag att ta bort de stora öltälten från Stora Torg. Ett förslag som togs emot positivt av restaurangägarna.

Annons

– Vi tycker att det är bra om de där ”hangarerna” försvinner, säger Per Ljungberg. Däremot kan vi tänka oss mindre serveringsenheter på olika platser runt och på torget. Han är också glad över att budgivningen på rättigheterna att sälja och servera öl på torget därmed försvinner. Särskilt som prislappen för den krögare som fick rätten förra året landade på ”hysteriska” 800 000 kronor.

– Till det kommer kostnader för att sätta upp och driva serveringarna. Det är befängt, säger Per Ljungberg.

Över huvud taget ser Per Ljungberg diskussionen om Christianstadsdagarna och bildandet av restauranggruppen, dit alla kommunens restauranger med serveringstillstånd är välkomna, som början på något nytt.

– Jag ser det som ett ypperligt tillfälle för oss att börja samtala. Inte bara om Christianstadsdagarna, utan om Kristianstad i stort.

– Det är dags att ta tag i det här, fortsätter Per Ljungberg. Vi vill göra Christianstadsdagarna till en tillställning för blandade åldrar.

matti.stenrosen

@kristianstadsbladet.se

Av Matti Stenrosen 044-18 55 90
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons