Annons

Privat övningskörning med berusad handledare

Tala om dåligt föredöme. När polisen igår natt stoppade en personbil i centrala Kristianstad, visade det sig att det handlade om privat övningskörning. Bakom ratten satt en ung kille – vid sidan om, som ”körskollärare”, hans berusade mamma som hade motsvarande 1,14 promille!
Kristianstad • Publicerad 31 mars 2001

Det började vid halv ett-tiden igår natt på Kanalgatan i centrala Kristianstad. En radiobilspatrull mötte en personbil med två personer i och bestämde sig för att göra en rutinkontroll.

Det blev stopp på Villandsgatan och till en början såg allt normalt ut. Bakom ratten satt en ung kille i 20-årsåldern, vid sidan om hans medelålders mamma som ”körskollärare”. Men en omisskänlig lukt av alkohol fick polismännen att reagera. Pojken var ”grön” men det var definitivt inte hans mamma. Det visade sig att hon hade motsvarande 1,14 promille och alltså var klart olämplig både som instruktör och som förare.

Annons

Den fortsatta bilfärden stoppades definitivt och nu har mamman dryga efterräkningar att vänta. I lagens mening är det hon som kört bilen varför hon kommer att åtalas för grovt rattfylleri.

När det gäller sonen blir det mer komplicerat. Förvisso var han helt nykter men enligt praxis är risken stor att han kommer att åtalas för medhjälp till rattfylleri.

Och då lär han också få vänta ett bra tag på det åtråvärda körkort han nu övade för att kunna ta.

ulf.matson

@kristianstadsbladet.se

Av Ulf Matson 044-18 55 60
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons