Problem med de nya seniorkorten

Från den 1 mars är kollektivtrafiken fri för samtliga invånare i Kristianstads kommun som är 75 år eller äldre. Men alla har inte fått seniorkortet ännu.
Kristianstad • Publicerad 5 mars 2008

Kortet gäller på stadsbussar, regionbussar, närtrafik och kvällstaxi, men en del saknar det fortfarande. Annika Bjuvlid på Skånetrafiken säger att det endast handlar om sex, sju personer.

- Alla korten skickades ut förra veckan och i de fall där det inte har fungerat beror det på postgången. Det kan vara adressändringar eller namn som inte stämmer. Men det rör sig om få personer och de kommer att få tillfälliga kort så länge.

Det har också varit problem med att seniorkorten inte har kunnat läsas av i kortläsaren på bussarna. Det felet är på gång att lösas.

- Vi fick indikationer om det i helgen och vår teknikavdelning har tagit tag i det. Det visade sig att bussbolagen inte hade lagt in en så kallad taxefil som krävs för att läsa av kortet. Men nu ska det fungera.

De som fortfarande har problem med seniorkorten eller inte har fått något kan kontakta Skånetrafiken i Hässleholm eller kundcentrumet på resecentrum i Kristianstad.

- Där har man tillgång till listorna med namn på alla som har rätt till kortet, säger Annika Bjuvlid.

Totalt är det 7 200 kommuninvånare som har rätt till seniorkortet. Tåg omfattas inte av beslutet utan endast busstrafik.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.