Hemtjänst och skolskjutsar ställs in i snöovädret

Degeberga Artikeln publicerades
I Degeberga råder snökaos och 100 lastbilar har stått sidan under förmiddagen. Även hemtjänsten har svårt att nå ut till sina kunder och prioriterar nödvändiga insatser.
Foto: Tommy Svensson
I Degeberga råder snökaos och 100 lastbilar har stått sidan under förmiddagen. Även hemtjänsten har svårt att nå ut till sina kunder och prioriterar nödvändiga insatser.

Skolskjutsar från Degeberga, Tollarp och Everöd ställs in. Inte heller hemtjänsten fungerar som vanligt.

– Ja, vi ställer in. Våra bussar är fast i Degeberga och kommer ingenstans. Så vi kan inte köra hem barnen från Tollarp, Degeberga och Everöd i eftermiddag, säger kommunens transportchef Christina Bengtsson.

Föräldrar måste alltså hämta sina barn själva på de berörda skolorna, som kommer att hålla öppet till alla barn är hämtade.

– Lastar vi barnen och fastnar någonstans så är vi risigt på det, säger Christina Bengtsson.

Många skolskjutsar i kommunen ställs in även under torsdagen. Det gäller skolskjutsar med buss och taxi i Degeberga, Vittskövle, Huaröd, Everöd, Tollarp och Linderöd. Däremot är skolorna öppna för elever som tar sig dit på egen hand.

Inte heller hemtjänsten i området fungerar som vanligt. Kommunen prioriterar under onsdagen nödvändiga insatser i hemtjänsten i Degeberga och söderut, skriver de på sin hemsida.

Kommunen ska ha kontaktat alla berörda kunder. De råder dem också att om möjligt ta kontakt med sina anhöriga för att minska känslan av isolering i ovädret.

Räddningstjänsten kommer att hjälpa till i de fall där kunder ha behov av akut hjälp.

Fakta

Inställda skolskjutsar

Flera av kommunens skolskjutsar torsdagen den 1 mars ställs in.

Detta gäller skolskjutsar med buss och taxi i områdena Degeberga, Vittskövle, Huaröd, Everöd, Tollarp och Linderöd. 

Om vårdnadshavare på grund av väderleken blir försenade till skola och förskola finns personal på plats så länge som det behövs.

Källa: Kommunens hemsida

Visa mer...