GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hemtjänst och skolskjutsar ställs in i snöovädret

Skolskjutsar från Degeberga, Tollarp och Everöd ställs in. Inte heller hemtjänsten fungerar som vanligt.
Degeberga • Publicerad 28 februari 2018
I Degeberga råder snökaos och 100 lastbilar har stått sidan under förmiddagen. Även hemtjänsten har svårt att nå ut till sina kunder och prioriterar nödvändiga insatser.
I Degeberga råder snökaos och 100 lastbilar har stått sidan under förmiddagen. Även hemtjänsten har svårt att nå ut till sina kunder och prioriterar nödvändiga insatser.Foto: Tommy Svensson

– Ja, vi ställer in. Våra bussar är fast i Degeberga och kommer ingenstans. Så vi kan inte köra hem barnen från Tollarp, Degeberga och Everöd i eftermiddag, säger kommunens transportchef Christina Bengtsson.

Föräldrar måste alltså hämta sina barn själva på de berörda skolorna, som kommer att hålla öppet till alla barn är hämtade.

– Lastar vi barnen och fastnar någonstans så är vi risigt på det, säger Christina Bengtsson.

Många skolskjutsar i kommunen ställs in även under torsdagen. Det gäller skolskjutsar med buss och taxi i Degeberga, Vittskövle, Huaröd, Everöd, Tollarp och Linderöd. Däremot är skolorna öppna för elever som tar sig dit på egen hand.

Inte heller hemtjänsten i området fungerar som vanligt. Kommunen prioriterar under onsdagen nödvändiga insatser i hemtjänsten i Degeberga och söderut, skriver de på sin hemsida.

Kommunen ska ha kontaktat alla berörda kunder. De råder dem också att om möjligt ta kontakt med sina anhöriga för att minska känslan av isolering i ovädret.

Räddningstjänsten kommer att hjälpa till i de fall där kunder ha behov av akut hjälp.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.