Provåkarna fortsätter åka kollektivt

29 procent av dem som deltog i Pendlarexperimentet i höstas reser mer med Skånetrafiken i dag.
Kristianstad • Publicerad 4 mars 2013
Foto: 

Direkt efter testperioden i höstas frågade Skånetrafiken vad provåkarna tyckte, men det var för tidigt att se hur många nya kunder de verkligen fått. Nu har Skånetrafiken gjort en ny undersökning med 500 av deltagarna. Resultatet visar att 29 procent reser mer med Skånetrafiken i dag än före experimentet, vilket motsvarar 9 200 nya kunder av totalt 30 000 provåkare.

82 procent av provåkarna säger att de skulle rekommendera vänner och bekanta att åka kollektivt. 35 procent säger att Pendlarexperimentet har påverkat deras syn på Skånetrafiken positivt.

– Pendlarexperimentet har verkligen gett utdelning. Fler skåningar har upptäckt att det finns ett bra utbud av trafik och att det funkar, säger trafikdirektör Henrik Dagnäs i ett pressmeddelande.

Mikael Hallqvist
Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.