Annons

Regionpolitiker kritiska mot dyrare elpriser

Region Skånes politiker är missnöjda med att skånska elkunder sedan tisdagen får betala en högre taxa än övriga elkunder i landet.
Kristianstad • Publicerad 2 november 2011

Som ett särskilt ärende antogs ett uttalande som alla partierna i regionfullmäktige ställde sig bakom:

”På grund av problematiken vad gäller elförsörjningen för södra Sverige vill Region Skåne uttala att det är orimligt att de skånska elkunderna får bära kostnader genom en högre taxa än övriga landet.”

Annons

Intresset för el poppade upp under diskussionen om delårsrapporten och Pia Kinhult förklarade att hon fått idén från en ledamot under pågående möte. Mikael Persson (V) gillade inte ”överrumplingen”, gick upp i talarstolen och förklarade att det får vara någon ordning i fullmäktige, och att man måste visa respekt för alla 149 ledamöterna.

– Ingen förankringsprocess har skett här nu i dag, vi har inte ens sett ett papper.

Hans partikollega Vilmer Andersen tyckte att man ska väga in andra delar i elfrågan och att man skulle ta uttalandet som ett separat ärende, en annan dag.

I stället för att ta upp elfrågan under delårsrapporten togs den som ett separat ärende, sedan alla hade fått möjlighet att granska formuleringen i uttalandet och under förutsättning att alla var eniga.

Förutom många skåningar påverkas Region Skåne självt av höjda elpriser, med många verksamheter, i många fastigheter.

INTERNAL INTERNAL
Gunilla Ingels
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons