Reklambyrå fick pedagogikpris

”Det här ger blodad tand och arbetslusten får en kick”, säger Metod Reklambyrå som nyligen prisades för en handbok som visar vägen för den som ska köpa kök.
Kristianstad • Publicerad 15 november 2001

Hos Metod Reklambyrå på Östra Boulevarden i Kristianstad står glädjen högt i tak sedan de nyligen fick pedagogikpriset i tävlingen Svenska Publishing-Priset 2001. Det skedde i konkurrens med flera hundra andra bidrag, varav 44 nominerades till priser i de tio olika tävlingsklasserna. – Att en reklambyrå kunde prisas i pedagogik trodde jag inte var möjligt, så det känns speciellt roligt att det var i just den kategorin vi vann, säger Börje Bengtsson, vd. Idén till handboken ”Köksinredaren” är reklambyråns egen, men den är framtagen för Ballingslöv, som är deras kund sedan flera år tillbaka. – Priset visar att vårt förslag till satsning var rätt och kunden är så nöjd att de nu har beslutat att använda handboken även på de danska och norska marknaderna, berättar Börje Bengtsson. Själv beskriver han sig som en lekman på köksområdet. Likaså Magnus Rosvall, art director, som står för den grafiska formgivningen av produkten. I sitt arbete har de därför tagit hjälp utifrån av arkitekter och konsumenter. Börje Bengtsson tycker det är synd att han inte hade handboken när han bytte kök hemma för ett par år sedan. – Vissa beslut var svåra, eftersom jag visste att de skulle komma att påverka mitt liv morgon, middag och kväll för lång tid framöver, så vår handbok hade hjälpt mig att sortera mycket av mina funderingar, förklarar han. Handboken är på 56 sidor och tar upp alla aspekter på att köpa kök; från idéstadiet till förslag på lösningar. Den innehåller bland annat färdiga frågeformulär som konsumenten själv fyller i för att förbereda sig. – Och den går utmärkt att använda även om man inte ska köpa ett kök från Ballingslöv, tipsar Börje Bengtsson. peter.maunula@kristianstadsbladet.se Fakta/ MetodReklambyrå n Startade1989 och sysslar med reklam och marknadsföring. Har åtta anställda och en årsomsättning på 11 miljoner kronor.

Av Peter Maunula 044-185536
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.