Annons

Rekryteringen av skolchefer börjar bli klar

Den fördröjda rekryteringen av kommunens nya skolchefer är nu klar. Igår meddelade Barn- och utbildningsförvaltningen de sökande om sitt förslag till elva skolchefer i Kristianstad kommun.
Kristianstad • Publicerad 18 augusti 2001

Enligt den tidsplan som Barn- och utbildningsnämnden beslutat om skulle de elva nya skolcheferna ha utsetts i början av sommaren. De skulle sedan, tillsammans med utbildningschefen Sverker Hagman, infört den nya skolorganisationen vid terminsstart. Rekryteringen försenades dock och först igår meddelades de föreslagna skolcheferna om sitt förslag. På måndag håller personalkommittén möte för att informera om underlaget till förslaget, och en vecka senare, den 27 startar förhandlingarna med facket. Den fjärde september går förslaget upp till Barn- och utbildningsnämnden för ett slutgiltigt beslut. Redan tidigare i sommar stod det klart att rekryteringen inte skulle hinna bli klar till skolstart. Omorganisationen sköts därför fram till årsskiftet. – Den första i första 2002 räknar vi med att vara klara med samtliga befattningar som behövs för introduktion av den nya organisationen, säger Sverker Hagman. Då kommer grundskoleverksamheten i Kristianstad kommun att gå över från en organisation med 21 enheter till den nya med elva enheter. Arbetet med att förbereda den nya organisationen kommer att pågå i samarbete med de nya cheferna under hösten. – Det känns skönt att ha kommit så här långt. Nu återstår att formulera uppdraget, säger Hagman. De föreslagna skolcheferna är Staffan Collén, Yvonne Ekeroth, Per Gustavsson, Anne Krantz, Lena Norén, Kent Olsson, Dan Samuelsson, Carl-Gunnar Sandahl, Susanne Thulin, Margareta Åkesson och Alf Öien. eva.emmelin @kristianstadsbladet.se

Av Eva Emmelin 044-185556
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons