Resursskolor ska användas i forskning

Ett samarbete mellan Kristianstads resursskolor och högskolan är på gång. Det står klart efter ett informationsmöte om resursskolorna igår.
Kristianstad • Publicerad 9 maj 2007

Resursskolorna, tidigare kallade skoldaghem, presenterade sina verksamheter och de pedagogiska metoder de använder vid ett öppet möte på Högskolan i Kristianstad igår.

– Jag vill att det kommer fram att resursskolan är ett gott alternativ. Och vi har fått så bra respons efter mötet. Det uppskattades, säger Monika Czech, rektor för resursskolan.

Speciellt inbjudna till mötet var skolchefer, pedagoger och föräldrar som funderar på om resursskolan är ett alternativ för deras barn.

Det finns sju resursskolor i Kristianstad kommun, inklusive skolverksamheten på barn- och ungdomspsykiatrin och CSK. De har totalt 52 platser. På resursskolorna går elever med socioempatiska problem eller med neuropsykiatriska funktionshinder. – Skolorna kännetecknas av små grupper, vuxentäthet, relationsskapande arbete och hög kompetensnivå, säger Monika Czech.

Plats på mötet var också Christer Ohlin, prefekt i pedagogik på Högskolan i Kristianstad.

Monika Czech menar att resursskolorna och högskolan är en möjlighet för varandra.

– Vi kommer att börja tala om ett samarbete. Vi kan titta på deras forskningsalternativ och de kan använda oss för sin forskning, säger Monika Czech.

Louise Cronholm

044-18 55 53

louise.cronholm

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.