Revansch för cricketsporten i Stianderöd

Med regnet hängande i luften får de 16 deltagarna en duvning i hur cricket går till. Nåväl, ungefär hur det går till. Det lär inte bli en match som pågår i flera dagar.
Kristianstad • Publicerad 1 september 2014
Evie Schippendale svingar det tunga racketen i ett försök att träffa bollen.
Evie Schippendale svingar det tunga racketen i ett försök att träffa bollen.Foto: Foto: Inga-Lill Bengtsson

På lördagen hade Giles Prince, som sedan fem år tillbaka bor i byn utanför Degeberga, bjudit in grannar och grannbyar till match i ”not quite cricket”.

Den andra i ordningen, som en revansch till förra årets händelse när England vann över Sverige. I år något mer seriös, reglerna gås igenom en stund i förväg på planen.

– Jag har gjort banan något smalare, för att ingen ska slå ut i buskarna, förklarar Giles Prince och pekar mot den klippta ytan.

Marken på hans fastighet är avlång, därmed något så när lämpad för idrotten.

För en oinvigd är sporten svår att förstå. Något även deltagarna bekräftar.

– De tar ju en i varje lag som först spelar mot varandra, och de kan ju hålla på i evigheter. En match kan ju vara i flera dagar, säger Gert Lenander.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.