Rustas fyrverkerilager brann upp

Rustas fyrverkerilager gick i helgen upp i rök - en vecka för tidigt. Någon tände eld på containern och därmed brann fyrverkerier för 350 000 kronor upp.
Kristianstad • Publicerad 23 december 2007
Foto: 

Containern utanför Rusta i Kristianstad utsattes under natten till lördagen för två inbrottsförsök och larmet utlöstes. När polisen kom till platsen kunde det konstateras att någon försökt bryta upp låset. Några timmar senare, strax före klockan halv sju på lördagsmorgonen, fick räddningstjänsten ett larm om att det brann i containern.

- Någon har fått in något i containern som gjort att det tagit eld. Sedan har det spridit sig inne i containern, säger Ingela Norberg, polisens inre befäl i Kristianstad.

Containern innehöll fyrverkerier som skulle ha sålts på Rusta. Värdet på innehållet beräknas till cirka 350 000 kronor.

- Allt i containern är förstört. Det som inte brann blev vattenskadat när räddningstjänsten släckte, säger Ingela Norberg.

Kristianstadsbladet har sökt Rusta för en kommentar igår, men blev hänvisad till huvudkontoret som var stängt.

Mikael Hallqvist

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.