S-politikersnackade ihop sig inför valet

BÄCKASKOG SLOTT. De sätter sitt hopp till valkretsens runt 220000 väljare. De räknar med fem mandat i riksdagen. De ser fram emot en valrörelse utan valfläsk men med realpolitiska frågor. I går samlades de sex ledande socialdemokraterna i gamla Kristianstads län på Bäckaskogs slott.
Kristianstad • Publicerad 21 maj 2002
Ledande socialdemokrater. Under måndagen samlades Anders Bengtsson, Göran Persson, Kerstin Engle, Lena Wallentheim, Christer Adelsbo, Tommy Nilsson, Ulla Wester och hunden Sigge på Bäckaskogs slott för att diskutera valrörelsen.Bild: LASSE OTTOSSON
Ledande socialdemokrater. Under måndagen samlades Anders Bengtsson, Göran Persson, Kerstin Engle, Lena Wallentheim, Christer Adelsbo, Tommy Nilsson, Ulla Wester och hunden Sigge på Bäckaskogs slott för att diskutera valrörelsen.Bild: LASSE OTTOSSONFoto: 

Platsen kan tyckas illa vald med tanke på att socialdemokraterna enligt tradition är arbetarnas parti.

– Vi var på väg mot statarlängan men så hamnade vi här i stället, skämtar Göran Persson, kommunpolitiker från Simrishamn.

Tillsammans med Christer Adelsbo, Bromölla, Lena Wallentheim, Hässleholm, och Kerstin Engle, Hässleholm, hoppas han göra de nuvarande ledamöterna Anders Bengtsson, Knislinge, och Ulla Wester, Rinkaby, sällskap i Sveriges riksdag under kommande mandatperiod.

– Anledningen till att vi träffas i dag är att vi vill snacka i hop oss, lära känna varandra på djupet och utbyta erfarenheter. Vi måste bland annat diskutera vem som ska göra vad i valrörelsen och hur vi ska möta väljarna, säger Tommy Nilsson, förste ombudsman för socialdemokraterna Skåne.

– Men vi är inte helt okända för varandra, däremot har många av oss aldrig arbetat tillsammans i en valrörelse tidigare, säger Ulla Wester.

En valrörelse som de ser fram emot.

– Folk kan räkna med en helt annan framåtanda från socialdemokraterna i år. Vi är mycket tryggare, säger Christer Adelsbo med de senaste årens, ofta impopulära, reformer i åtanke.

Reformer som de sex socialdemokraterna menar har gett resultat.

– Det är som vi brukar säga: Vi är stolta men inte nöjda. Det låter som en klyscha men det är så det är, säger Ulla Wester.

magnus.grunnon

@kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.