Säkerheten hos ABK får bra betyg

AB Kristianstadsbyggens fastigheter är säkra, anser Jan Borgström, säkerhetschef på ABK. – Det är viktigt att hyresgästerna kan känna sig säkra. Vi har under en längre tid arbetat med att förrådsutrymmen, tvättstugor, dörrar och fönster ska hålla god säkerhetsstandard, säger han.
Kristianstad • Publicerad 4 januari 2001

Enligt Jan Borgström har ABK genom olika åtgärder lyckats minimera 80- och 90 talets problem med uteliggare och ungdomar som vistades i källar- och förrådsutrymmen i företagets fastigheter. –Vi har förstärkt alla förrådsdörrar och nät. Altandörrar ska ha godkända lås och, inte överallt, men på många fastigheter sitter det treglasfönster, säger Jan Borgström.

–Man hör också ofta att hyresgäster tycker att mörker bidrar till att de känner sig osäkra. Därför prioriteras belysning mer och mer. Vi ser till att tvättstugorna alltid har fönster så att ljus kommer in och fastighetsskötarna ska se till att det är bra belysning i alla källarlokaler. Utomhus klipper vi ned häckar, beskär träd och placerar ut armaturer, berättar han. ABK har även drivit flera projekt som enligt Jan Borgström har fått bra respons från hyresgästerna bland andra ”töm bilen själv” och grannsamverkan för att förebygga inbrott och vandalisering.

Rolf Persson, ombudsman på hyresgästföreningen i norra Skåne, håller med om att ABK:s fastigheter är säkra.

–Vi gjorde en undersökning för sju år sedan och redan då fick ABK bra betyg. Jämfört med andra kommunala företag klarar de sig bra. De har målmedvetet försökt att bygga upp en god säkerhet. Hyresgästföreningen har inga aktuella ärenden som gäller ABK, säger Rolf Persson.

nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-18 55 43
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.