Annons

Scoutlägret söker frivilliga

Sommarens stora begivenhet, Scoutlägret i Rinkaby, närmar sig med stormsteg. Förberedelserna inför arrangemanget, som äger rum den 28 juli-5 augusti, pågår för fullt. Men det behövs funktionärer i massor för att kunna erbjuda fullödig service till de 25000 människor som väntas dyka upp.
Kristianstad • Publicerad 27 juni 2001

– 2500 funktionärer har anmält sig till scoutlägret. Men jag har inget emot om fler är intresserade. Det behövs ett par hundra till, säger Tommy Rosengren, lägerchef för Scout 2001. På Svensk scoutings hemsida, www.scout.se, efterlyser arrangörerna folk. Intendenturen och gruppen funktionärsmat, som ansvarar för maten på Scout 2001, behöver runt 130-talet funktionärer. Ett 40-tal försäljare till stadsdelskioskerna samt till Varuhuset och Specerian. Lagerpersonal efterfrågas också, liksom två kockar med erfarenhet som skall fungera som kökschefer för kaféerna på området. Ytterligare några behövs till brandgruppen. Som brandfunktionär jobbar man mycket förebyggande tillsammans med lägerdeltagarna och övriga deltagare. Lägret kommer att behöva 40 badvakter. Duscherian behöver sex frivilliga under lägret. Arbetet består i att sälja polletter, tömma pollettautomater, städa samt efter upplärning, även ha hand om varmvattenpannan. Efter avhopp från anmälda funktionärer inom sjukvård söks tre sjuksköterskor och tre sjukvårdare (militärsjukvårdare, undersköterskor mm) Fixarruppen har fått ett behov av något fler funktionärer än vad man från början behövde. Nu söker man 15 personer som gärna kommer som funktionärer men som kanske inte har så mycket tid att lägga ner på planeringsarbete. Uppgifterna varierar från allt till att stoppa läckande vattenrör till att sätta upp skyltar. Elektriker och VA-kunniga som kan jobba med uppbyggnadsarbetet sökes. Men även sådana som kan ställa upp under själva lägret. Några rörmokare och ytterligare ett 30-tal buss- och lastbilschaufförer behövs, liksom folk med hjullastarcertifikat/intyg. För information och PR behövs 30-talet funktionärer. lars.astrom@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons