Serviceresor prioriterad fråga

Kristianstad • Publicerad 18 februari 2013

I december skickade Pierre Månsson (M), kommunstyrelsens ordförande, och Bo Silverbern (M), omsorgsnämndens ordförande, ett brev till Pia Kinhult (M), regionstyrelsens ordförande, där de föreslog att Region Skåne skulle tillsätta en haverikommission för att ta reda på vad som gått snett med färdtjänsten i kommunen och hur det hade kunnat undvikas. Kommunen förväntade sig också avdrag på nästa färdtjänsträkning från Region Skåne.

Nu svarar Pia Kinhult och beklagar serviceresorna som under den senaste tiden varit "under all kritik". Serviceresorna är en prioriterad fråga hos Skånetrafiken och ny personal har anställts. Ett förbättringsarbete pågår där de ser över var det har brustit och hur man kan åtgärda framtida problem, skriver hon. Men någon haverikommission kan man inte starta, däremot välkomnar regionen utomstående att tillsätta en sådan samt öppnar upp för dialog för att förbättra verksamheten.

Maria Sällberg
Ida Hernbrandt Linusson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.