Sex barn var inblandade i krock

För andra gången i år smällde det i den hårt olycksdrabbade korsningen mellan Värestorpsvägen och Mjönäsvägen. Den här gången gick det dock bra. Ingen av de nio inblandade, varav sex barn, skadades.
Kristianstad • Publicerad 25 mars 2008
Bilen från Hjärsåshållet körde av vägen.
Bilen från Hjärsåshållet körde av vägen.Foto: 
Det bildades köer efter olyckan.
Det bildades köer efter olyckan.Foto: 
Det gick bra för alla sex barn, varav minst en bebis, i olyckan.
Det gick bra för alla sex barn, varav minst en bebis, i olyckan.Foto: 

- Men det lät dramatiskt från början. Sex ambulanser larmades med tanke på att det var så många barn, men det var till slut två ambulanser och en akutbil på plats, säger Kenny Bengtsson, brandförmannen på räddningstjänsten i Arkels-torp.

- När vi kom fram var det ingen som satt fast i någon av bilarna. Ambulanserna kontrollerade alla skadade, men ingen behövde föras till sjukhus. Den ena bilen med en vuxen och tre barn kom från Mjönäshållet och ska ha stannat för väjningsplikten, men missade ändå den andra bilen med två vuxna och tre barn som kom västerifrån från Hjärsåshållet. Föraren i bilen som svängde ut hänvisar till den döda vinkeln.

Bilen på Värestorpsvägen körde då in i sidan på den utsvängande bilen och snurrade runt och hamnade i diket.

- Det var inga höga hastigheter, säger vakthavande brandingenjören Johan Sjöberg vid räddningstjänsten.

I samma korsning var det en allvarlig olycka den 25 januari i år där två personbilar krockade och en man klämdes fast och fick klippas loss, för att därefter föras svårt skadad till sjukhuset. Kenny Bengtsson säger att det har varit många olyckor i korsningen genom åren.

- Det händer några olyckor där varje år, en del mer allvarliga. Det har varit några dödsolyckor. Jag vet att några boende i närheten har försökt få sänkt hastighet på Värestorpsvägen i och med att det går mycket tung trafik åt båda hållen, säger han.

Marcus Haraldsson

044-18 55 56

marcus.haraldsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.