Sibel Redzeps favoritsaker

Ikväll lördag sjunger hon på Helgeåfestivalen efter en het sommar i Turkiet och som fånge på fortet. Möt en 23-åriga Sibel Redzep som älskar choklad, Lady Gaga och att äta tomater med salt framför en film.
Kristianstad • Publicerad 28 augusti 2010
Foto: 

Jag semestrar helst...

– I Turkiet . Kom hem för en vecka sedan. Min pappa har köpt ett hus i Kusadasi så jag har varit där två gånger redan i sommar. Det var otroligt hett senast.

Det första jag gör när jag kommer in på ett hotellrum är...

– Kollar hur det ser ut, jag är inte så himla kräsen. Men jag vill gärna att det ska finnas ett kylskåp så jag kan lägga in drickor och annat där så det håller sig kallt.

Har alltid med mig..

– När det är spelningar så är det små handdukar att massera tungan med. Vet att det låter konstigt. Och så choklad. Det är min största last i livet. Gärna Fazers ljusa choklad.

Det vackraste jag vet...

– Musik är väldigt vackert. Och tjejer, klänningar, skönheten i det. Naturen är också vacker och Twilight-filmerna .

I min necessär har jag alltid...

– Ögonskuggor från Make Up Store , jag är väldigt förtjust i dem. Och så Elizabeth Ardens Eight Hour Cream som verkligen är bäst. Den använder jag jättemycket till allting. Det blev mycket av den i Turkiet för värmen gjorde att jag blev så torr.

Inspireras av...

– Filmer och musik men även av starka

och karismatiska människor som vågar ta plats.

Drömresan går till...

– USA för där har jag aldrig varit. Skulle också gärna åka tillbaka till Tokyo . Det var nio år sedan jag var i Istanbul så dit skulle jag vilja åka igen. I september ska jag till Kina och sjunga för tredje gången. Jag har till och med sjungit på kinesiska. Det var något av det svåraste jag gjort i mitt liv.

Äter allra helst...

– Det är väldigt olika. Men gärna riktig mat som husmanskost. Älskar fiskpinnar, broccoli och tomat. Jag kan sitta och äta tomat med salt på när jag kollar på film. Så gillar jag turkisk mat också.

Om två år...

– Håller jag på med musik för fullt. Har släppt fler skivor och turnerar runt i världen.

Tränar regelbundet...

– Nej, det gör jag inte, jo förresten jag simmar två gånger i veckan och tränar med sjukgymnast. Det måste jag för min höfts skull. Förut tränade jag mycket yoga.

Ringsignalen på min mobil...

– Det ärr en anka som kvackar, i alla fall på min Iphone.

Om Lady Gaga tycker jag...

– Jag älskar henne. Hon är en ganska ny idol för mig och jag har faktiskt träffat henne på efterfesten när hon spelade i Stockholm. Jag blev skitnervös när jag skulle gå fram. Hon behövs verkligen i musikindustrin just nu med alla krav på att man ska vara perfekt, fixad och snygg hela tiden. Hon har fått mig att inse att självförtroende och självkänsla inte har med det att göra.

När jag är ledig...

– Är jag hemma i Skåne hos mina föräldrar. Äter, sover och tittar på tv.

Tv-serierna jag gärna tittar på..

– Inte så många och så mycket som jag skulle vilja. Innan blev det gärna Medium , Dr House , OC , Prison Break och så skulle jag vilja hinna se Gossip Girl .

Att vara med i Fångarna på fortet...

– Var jätteläskigt, fattar inte att jag gjorde det. Jag är inte atletisk för fem öre och har spindelskräck, men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det.

Om jag får dejta vem jag vill...

– Skulle det bli skådespelaren Gael García Bernal trots att han är kort, för egentligen gillar jag långa män. Han får vara mitt undantag. Joel Kinnaman är också väldigt snygg och Jude Law . Fast han verkar vara otrogen hela tiden.

Artister jag själv lyssnar på..

– MycketM.I.A just nu och så Katie Meloha . Har också börjat lyssna på en hel del hip hop.

Scenkläderna jag använder...

– Oftast det svenska märket Fräulein von HaSt . Jag lånar mycket av deras kläder till premiärer och på scen. De passar mig, sagoinspirerade och coola på samma gång.

Bloggar gör jag..

– På Finest.se . Har bloggat i snart två år men inte på samma ställe. Under melodifestivalen hade jag 14 000 besökare om dagen.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.