Skånekassans telefonister har SM-nominerats

Försäkringskassans telefonister i Skåne har tillsammans med fyra andra företag i landet nominerats till SM i telefoni. Prisutdelningen sker i Stockholm nästa vecka.
Kristianstad • Publicerad 13 november 2001

I måndags fick Skånekassans cirka 30 telefonister beskedet att de har nominerats till SM i telefoni, vilket naturligtivis orsakade stor glädje bland personalen. Bakom nomineringen står företaget Callcentermedia som har utgått från följande bedömningsgrunder: svarstid och framkomlighet, personalens bemötande och servicenivå, tid för koppling till rätt person eller funktion samt kvalitet på talsvarsbesked och återkomsttid. – Väldigt spännade! säger Eva Kjellberg, telefoniansvarig på Försäkringskassan i Skåne. Enligt henne arbetas det dock medvetet på att sätta kunden, det vill säga försäkringstagaren, i fokus. – Det är viktigt att den som ringer kommer fram, inte behöver vänta för länge och blir trevligt bemött, vilket vi har blivit betydligt bättre på under senare år, berättar hon. Per år handlar det om cirka två miljoner samtal som hon och hennes kollegor hanterar, vilket blir drygt 65000 samtal per telefonist. peter.maunula @kristianstadsbladet.se

Av Peter Maunula 044-185536
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.