Skånetrafiken letar ny direktör

Trafikdirektör Magnus Hedin lämnar Skånetrafiken och blir ny kommundirektör i Vellinge.
Kristianstad • Publicerad 11 januari 2011
Magnus Hedin.
Magnus Hedin.Foto: 

I höstas blev Magnus Hedin headhuntad av Mercuri Urval för tjänsten som kommundirektör i Vellinge. Strax före jul fattade kommunfullmäktige i Vellinge beslutet.

– Det är jätteintressant att få ett nytt ansvar. Vellinge är en spännande kommun där det händer saker, säger Magnus Hedin.

På måndagen lämnade han in sin formella uppsägning till regiondirektör Sören Olofsson, men när han slutar på Skånetrafiken är inte klart ännu. Troligtvis jobbar han där ytterligare två till tre månader. Rekryteringsprocessen för att hitta en ny trafikdirektör har inletts.

Magnus Hedin, som är uppväxt i Torsebro, bor i Bjärred och får med andra ord närmare till jobbet. I dag pendlar han med tåg till Skånetrafikens kontor i Hässleholm.

Han började på Skånetrafiken som informations- och marknadschef 2003 och blev trafikdirektör 1/9 2008. Redan under den tiden har han jobbat tillsammans med kommunalrådet i Vellinge Lars-Ingvar Ljungman (M) som ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.