Skiva släpps till stöd mot cancer

Skivan till stöd för barncancerfonden och cancerfonden är klar. I går firade upphovsmannen Mikael Bergström med releaseparty på Österängs pizzeria.
Kristianstad • Publicerad 24 juli 2008
Mikael Bergström håller releaseparty på Österängs pizzeria för sin cd till förmån för barncanserfonden. Bild: Sandra Henningsson
Mikael Bergström håller releaseparty på Österängs pizzeria för sin cd till förmån för barncanserfonden. Bild: Sandra HenningssonFoto: 

Han valde att fira skivsläppet bara hundra meter från bostaden på Österäng och hade bland annat bjudit in grannar och vänner.

Under pizzaätandet spelades låtar från skivan, men det var än så länge bara en egen kopia. De färdigtryckta tusen exemplaren av skivan anländer i dag från Tyskland, där skivan har tryckts. Låtarna som gästerna fick höra var bland andra "Bridge over troubled water" och coverlåtar av Sanna Nielsen och Mauro Scocco.

- Alla nio låtarna på skivan är coverlåtar. Det är sånger jag tycker är bra, säger han.

Det var tänkt att Mikael skulle sjunga några låtar från skivan på pizzerian, men skivans musiker, pianisten Björn Sandberg och gitarristen Alexander Forsberg, befinner sig på semesterresor.

Allt överskott vid försäljningen av skivan går till Barncancerfonden och Cancerfonden.

- Det blir kanske inte så mycket, men alltid någonting.

Idén till skivan föddes efter att en anhörig till Mikael fick cancer och avled av sjukdomen.

- Det är första gången jag konfronterades med cancer. Sedan har jag varit inne på olika bloggar, som cancersjuka Moa Henriksson och Felicias bloggar, säger han.

Moa Henriksson med familj var några av gästerna vid releasepartyt.

- Det är jättebra att någon samlar in pengar till det här. Vilket arbete Mikael har lagt ner på skivan. Vi ska göra vårt bästa för att hjälpa till att sälja skivan, säger Moas mamma Cajsa.

Skivan säljs endast via internet på hemsidan www.123minsida.se/helpandjoy.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.