Annons

Skolanställd sa upp sig

Under hotet att avskedas har en anställd inom ett grundskoleområde i Kristianstads kommun valt att säga upp sig själv. Han riskerar nu att polisanmälas.
Kristianstad • Publicerad 3 november 2011

KRISTIANSTAD. Den anställde togs ur tjänst i slutet av september, anklagad för att ha misskött sitt arbete.

– Det har redan framkommit att den anställde gravt har brutit mot kommunens policy och riktlinjer, och det finns indikationer på att det kan vara ännu värre. Han har även i övrigt har agerat på ett sådant sätt som inte är förenligt med det uppdrag som kommunen och den anställde har. Nu gör vi en fördjupad granskning för att kunna överväga om den anställde ska stängas av och – på sikt –avskedas, sa utbildningschefen Kenth Olsson då.

Annons

Utredningen visar att den anställde har använt skollokaler på ett sätt som inte är ok. Han ska också ha hanterat datorer på ett felaktigt sätt och laddat ner otillbörligt material.

– Det gäller bland annat film, och det är i sig olagligt att ladda ner på det sätt som den anställde gjort, säger Marie Söderqvist, personalchef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Arbetsgivaren kallade i förra veckan till sig mannens fackliga organisation för att diskutera övervägande om avsked. Facket framförde då önskemål om att den anställde istället skulle få möjlighet att säga upp sig själv. Det gick kommunen med på, och den sista anställningsdagen fastställdes till den 28 september.

Har ni polisanmält den anställde?

– Nej, men vi överväger att göra det, svarar Marie Söderqvist.

INTERNAL INTERNAL
Matti Stenrosen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons