Skolverket låter inte Apolloskolan starta

Skolverket avslår ansökan från Bengt Nilsson, rektor i Österslöv-Fjälkestad, om att få starta en ny friskola i Kristianstads kommun. – Jag får fundera nu. Det är tydligen formella fel i ansökan som avgjorde, säger Bengt Nilsson.
Kristianstad • Publicerad 14 november 2001

Kristianstadsbladet har tidigare rapporterat om planerna att starta Apolloskolan – en friskola för förskolebarn och elever i årskurserna 1–9. Skolverket skriver att skolans varaktighet och stabilitet inte har framkommit i ansökan. Bengt Nilsson har bland annat inte redogjort för lokaler, elevunderlag eller budget. – Jag kan ju inte få lokaler förrän man fått besked att man fått godkänt från Skolverket. Det är lite moment 22. Men man lär sig. Nästa gång – om jag ansöker igen – kommer jag att se till att det inte finns några luckor i ansökan. Det är lite sorgligt. Jag hade sett fram mot det här. Skolverket skriver också att det inte framgår av ansökan hur många timmar som kommer att användas till skolans profilämne natur och miljö. Varken innehåll eller utformning har heller redovisats. – Jag hade tänkt integrera natur och miljö i de andra ämnena och jag trodde inte att man behövde redogöra för detta in i minsta detalj, säger Bengt Nilsson. Av beslutet framgår att överklagan kan ske inom tre veckor från det att klaganden fick del av beslutet. Än så länge har Bengt Nilsson inte bestämt om han skall överklaga eller inte. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 80
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.