Skooghs bygger nytt

A. Skooghs Byggnads AB i Kristianstad bygger nytt kontorshus åt sig själva för 15 miljoner kronor.
Kristianstad • Publicerad 5 maj 2005

Det blir ett kontorshus i tre våningsplan där Skooghs AB disponerar cirka 900 kvadratmeter i plan två och tre. Plan ett, som blir på cirka 500 kvadratmeter, är ämnat för olika kontorsintressenter.

– Byggnaderna skall utföras i en klassisk modern stil. Vi är mycket glada över att få bygga ett kontorshus som speglar framtiden. Våra 50 anställda har varit delaktiga i utformningen av kontorshuset förklarar Clas Skoogh, företagets vd.

– Efter att ha vägt för- och nackdelar med olika lösningar på kontorsfrågan har vi beslutat att uppföra ny kontorsbyggnad på tomten mellan Fredholms och Samhall. Uulas Arkitektkontor har ritat den nya kontorsbyggnaden. För att få in lite nytänkande i byggnationen i området beslöt vi att utlysta en tävling mellan fyra arkitektkontor – tre lokala och ett Stockholmsföretag. Vi ansåg att Uulas i Kristianstad presenterade det bästa förslaget och vi antog detta, förklarar Claes Skoogh.

Givetvis kommer Skooghs Byggnads AB att satsa mycket på miljön.

– Utemiljön skall vara välkomnande. Det skall bli bra tillgänglighet till entré med några snabbparkering och parkeringar – distans från byggnaden. Kontoret skall ge ett ljust och luftigt intryck – ett kontor skall spegla framtiden – samt vara en inspiration för våra anställda och vara säljande av vår verksamhet, bygg, service och förvaltning, säger Clas Skoogh.

Det blåser medvind för A. Skoogs Byggnads AB just nu.

– Vi har en del på gång och är i behov av att anställda sex-sju byggnadsarbetare. Just nu håller vi på att bygga åt Friskis & Svettis. De gör en tillbyggnad på 1 000 kvadratmeter för att de skall få Sveriges största yta, 2 500 kvadratmeter, i ett plan. Vi bygger också fem marklägenheter i Öllsjö, startar upp Kalvatäppan i Åhus under maj månad där det blir 19 marklägenheter så startar Kosmoramabygget inom några dagar, säger Clas Skoogh.

A. Skooghs Byggnads AB grundades 1932.

– I drygt 70 år har vi haft förmånen att bygga, ge service och förvalta fastigheter för industri, kontor och bostadsändamål främst i Kristianstadsbygden. Det är vår avsikt att fortsätta på den inslagna vägen – att vara ett naturligt alternativ för byggnation och som hyresvärd, avslutar Clas Skoogh.

Lars Åström

044-18 56 49

lars.astrom@kristianstadsbladet.se

– Skatteverket kommer att överta våra lokaler från och med den 1 juli. Därför flyttar vi tillfälligt ner till första våningen i det hus som förhyrs av Softcom AB. Redan den 26 maj finns vi i dessa nya lokaler, förklarar Clas Skoogh.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.