Slättängsskolan ligger i botten

Klyftorna är för stora, enligt Skolinspektionen. Den kommunala skola i Kristianstad som har högst avgångsbetyg i årskurs nio är Centralskolan och i botten ligger Slättängsskolan.
Kristianstad • Publicerad 12 mars 2013

– Det skiljer sig mycket mellan olika år vilken skola som ligger lägst och att det var vi den här gången är slumpmässigt. Men vi kan inte nöja oss med att konstatera det utan strävar hela tiden för att höja resultaten, Sven-Erik Nilsson, som är rektor på Slättängsskolan.

Inte sämre än andra

Han menar att några få elevers sjunkande betyg påverkar skolans medel.

– Vi har många duktiga elever och det får man inte glömma, men i en årskull med 90 elever och det är nio som inte varit i Sverige mer än två år så påverkas det genomsnittliga meritvärdet, säger Sven-Erik Nilsson.

Att Slättängsskolan förra året hade lägst avgångsbetyg i årskurs nio betyder inte, framhåller han, att skolan är sämre än andra.

– Det här är en lugn skola med bra klimat. Vi har bra kompetens med välutbildade pedagoger men vi kan alltid utvecklas och bli bättre, säger Sven-Erik Nilsson.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.